E-kinologija

E.Kinologija

 
Veisėjų mokymai

Veisėjų mokymai

 
LKD mokymo centras

LKD mokymo centras

 
Šuns diena

Šuns diena

 
Konferencijos

Konferencijos

 
Blogas

Blog'as

 

NAUJIENOS

Anželika ir Marius: „Ačiū, Naida, kad tu buvai!“

„Artėja balandžio 24-oji, tą dieną švenčiama Šuns diena. Šiemet jos esmė yra dėkingumas, kviečiama susimąstyti, už ką gi esame dėkingi keturkojams draugams.

Taip jau sutapo, kad dieną prieš šventę ir mūsų veislyne būdavo linksma – balandžio 23-iąją mūsų Naida Nuo Sausdravo skaičiuodavo savo gyvenimo metus. Šiemet, deja, pirmieji metai be jos, bet Dėkingumo diena puiki proga jai dar kartą padėkoti.

Tauro rago garsai Pakėvio dvare davė startą trims šunų parodoms

„Negaliu nors trumpai nepapasakoti apie mežioklinių veislių šunų parodą, organizuotą Lietuvos mežiotojų ir žvejų draugijos Pakėvio dvare balandžio dvidešimtąją “, savo socialinėje paskyroje įspūdžiais pasidalino tarptautinė šunų teisėja, škotų terjerų veisėja Jūratė Bukienė. Taip jau sutapo, kad pirmoji kažkada jos aplankyta šunų paroda taip pat buvo respublikinė medžioklinių šunų paroda Zuikynėje. Pasak Jūratės, tai buvo tikra medžiotojų fiesta ir šįkart Šiaulių rajone, Pakėvio dvare ji patyrė panašų „dežavu“ jausmą ir dar daugiau, nes čia dalyvavo jau kaip patyrusi ekspertė.

Jie sako žmonėms ačiū ir vis dar tiki žmonėmis

„Istorija, kurią prisiminsiu visą gyvenimą, yra istorija vokiečių aviganio, kuris nuotraukoje stipriai apglėbęs mano koją. Aptikome jį atsitiktinai. Vietinių  gyventojų paprašyti, yrėmės valtimis ieškoti gyvūnų augintinių. Prie vieno iš namų pastebėjome šunį – nelaimėlis buvo užsiropštęs ant gyvenamojo namo stogo. Planavome paimti jį grįždami, bet pargrįžome po penkių minučių – mane sukrėtė, kaip šuo drebėjo. Galbūt iš baimės, o gal iš šalčio, nes buvo kiaurai permirkęs.

Šuns diena: ačiū Teslai ir Zetai už draugus ir turiningą laisvalaikį

Šiemet Šuns dienos idėja – dėkingumas. Už ką ir kodėl turėtume dėkoti šunims? Už meilę, ištikimybę, linksmus pokštus, sakys daugelis. Įdomu, o už ką savo augintiniams dėkingi Justina ir Martynas Leliai. Juk trumpaplaukiai koliai, kuriuos jie augina, nėra patys lipšniausi ar švelniausi šunys – vis dėlto aviganiai…

Šuns diena: Kristina ir Naglis dėkoja šunims už gyvenimo pilnatvę

Lietuvos kinologų draugijos šventėse ir kituose renginiuose laukiami visi. Ir tie, kas nei dienos negali praleisti be šunų. Ir šunų neturintieji arba jų privengiantys.

Dar labiau laukiami „sušunėję“ – tokie yra vilniečiai Kristina Urbonaitė ir Naglis Motiejūnas.

Šuns diena: ačiū Borai, Kopai ir Dosai už kelionę per gyvenimą

Netrukus šunų mylėtojai minės balandžio 24-ąją, visuotinę Šuns dieną. Šiemet šią šventę vadinsime Dėkingumo diena. Kartu su visais šunų mylėtojais ją švęs ir vilnietės Nidos Dilės šeima, trijų šunų – Boros, Kopos ir Dosos šeimininkai. Susipažinkite ir išgirskite, už ką visa šeimyna dėkoja savo augintinėms.

X